Mad er livet

Mad er livet

Click here to edit subtitle

Spansk tomat salat (2 personer)

 

 

 

4 salatblade

Ca. 12 blade spinat

4 Tomat

1-2 skiver parmaskinke

½ Løg

Ca. 2 spsk. olivenolie

Basilikum

Grønne oliven (smagsag)

Salat ost eller feta (smagsag)

 

 

 

Læg nogle salatblade på og nogle friske spinatblade(skal skylles grundigt for jord og sand) til bund på serveringstallerken. Nu lægges 2 skiver tomat, så en kvart skive parmaskinke, så 2 tomat skiver og igen en kvart skive parmaskinke, og endnu en gang 2 skiver tomat. Nu drysses frisk hakket løg på. Fordel nu olivenolien på tomaterne og drys noget basilikum på. Salaten pyntes i bunden der efter med grønne oliven, og noget salat ost eller feta.

Snittet broccoli med pesto (4 personer )

 

 

 

1 broccoli

 

 

 

2 håndfulde frisk spinat

1-2 fede hvidløg

Salt og friskkværnet peber

50 g pinjekerner

Ca. 6 spsk. olivenolie

 

 

 

Evt. Iceberg salat (jeg anbefaler 50/50 med den færdige salat)

 

 

 

4 grov mini flutes

 

 

Skær broccoli meget fint på en pålægsmaskine i ekstremt tynde skiver og læg dem i en skål med koldt vand, så de drejer og krøller de fine skiver, og giver dem et mere interessant look og man føler man får noget der er mere sprødt.

Tag den friske spinat, og skyld det grundigt så der ikke kommer jord og sand med, og hæld i en blender med hvidløg, salt, friskkværnet peber, pinjekerner og olivenolie og blend.

Skær noget iceberg salat og hæld i en skål og sig vand fra broccolien hæld i og bland så pestoen i og bland det hele godt sammen. Serveres med grov flutes. Her pyntet med  2 skiver tomat.