Mad er livet

Mad er livet

Click here to edit subtitle

Creme brulee (6 personer)

 

 

8 æggeblommer

125 gram sukker

½ l piskefløde

en stang vanilje  

Brunt rørsukker

 

 

 

 

 

Pisk æggeblommerne og sukkeret til en æggesnaps - til det er helt hvidt. Flæk vaniljestangen og fjern alle kornene og kom i æggesnapsen. Hæld fløden op i en gryde og varm den under omrøring til ca. 65 grader. Lad fløden køle lidt af igen så den kommer ned på ca. 30 grader. Hæld den sammen med æggesnapsen og rør rundt. Hæld nu creme brulee-massen i nogle små creme brulee-forme - tag en gasbrænder og kør varmen let henover overfladen, så eventuelt bobler forsvinder - så det er ganske lidt der skal til. Dæk dem nu til med folie, sæt dem i et ildfast fad og hæld lidt vand i det ildfaste fad og set dem i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i 30 minutter. Tag fadet ud og set dem i køleskabet - nu skal de køle til de er helt kolde. Før servering tages creme bruleerne ud og der drysses et tyndt lag brunt rør sukker og brænd dem let med en gasbrænder – sukkerlaget må KUN BLIVE BRUNT (ikke sort eller meget brunt da det kommer til at smage grimt) når det karamellisere til en skorpe på creme bruleerne.

Vaniljeis med safran (2 personer)

 

 

1 stor appelsin

4 kugler  vaniljeis

1 tsk. groft hakket 70 % myntechokolade

Chokoladesovs

Chilipulver

0,1 g safran

evt. en mørk Jamaica rom

 

 

 

Appelsinen skrælles, og alt det hvide skæres forsigtigt af med en skarp kniv hele vejen rundt. Nu skæres mellem lamellerne og skæres de fine trekantede appelsinfileterne – anret på serveringstallerknen eller læg dem i en skål og lad dem trække i 10 min i den mørke rom. Med en iskugleske laves 2 kugler pr. tallerknen. Drys chilipulveret på den ene kugle, pynt derefter kuglen med halvdelen af safranen. Hæld et let zigzag mønster af chokoladesaucen henover den anden kugle, og anret den groft hakkede myntechokolade på toppen.    

 Isdessert i cocktailglas (2 personer)

 

 

 

 

  

1 honningmelon

10 hasselnødder

2 kugler Vaniljeis

Flydende chokoladesovs (Dr. Oetker choco sauce)

4 Orangegrene

Flødeskum (evt. fra dåse)

 

 

 

 

Skær tern af honningmelonen, eller skær 3-4 kugler med en lille kugleske. Stil de 2 chokoladegrene i glasset, lav en kugle af vaniljeis med en kugleske – det er nemmest at varme skeen op under den varme hane.  Stjern en flødeskumstop med en ds. Fløde eller sprøjtepose. Rist nødderne let på en tør pande – til de har fået lidt varme, hak dem groft. Hæld lidt chokosauce på begge led, hen over desserten til du har et flot mønster, og drys nødderne med let hånd.

Ovnbagt, karamelliseret ananas

1 ananas
500 g sukker
1 stang vanilje
1 cl pernod
½ l vand
3 stjerneanis

Skræl det yderste lag af ananassen. I en gryde (der kan komme i ovnen med låg på) hældes sukker, Pernod, vand, stjerneanis, kornene fra vaniljestangen samt vaniljestangen. Sukkerlagen bringes i kog, når sukkeret er ved at smelte, lægges ananassen i og låget puttes på. Gryden sætter du i en forvarmet ovn på 200 grader (enten på varmluft eller over/undervarme) Drej ananassen en kvart omgang hver 30. minut – dette gøres 6 gange – så den i alt får ca. 3 timer i ovnen. Husk den må ikke koge tør, så det er vigtig den er under låg hele tiden. Når ananassen er færdig – efter 3 timer, skæres både ud på langs - servér eventuelt med en flødeis.